Fysioterapien har førhen været et manuel fag, hvor man har brugt massage, mobilisering og lignende teknikker til at løse muskuloskeletale problematikker. I de senere år har fysioterapien imidlertid ændret sig til at have en meget mere træningsorienteret tilgang, hvilket også kan være derfor mange har haft oplevelsen af at gå til Fysioterapeut "bare" har været en snak og et træningsprogram. Jeg hører flere der tidligere har gået til fysioterapi sige: "han/hun rørte ikke engang ved mig".

Der er kommet langt mere fokus på det vi kalder den bio-psyko-sociale tilgang, og beskriver egentlig en måde at anskue en problematik fra flere vinkler. Modsat den gamle apparatfejlsmodel hvor, hvis en muskel er spændt så skal den bare løsnes op så virker det hele igen, eller et led er lidt stift så skal det bare bevæges igennem. Mange problemer i kroppen kan vise sig som muskuloskeletale lidelser, altså nedsat bevægelighed eller ømme/spændte muskler, men kan have sin oprindelse fra andre systemer i kroppen. For eksempel så vil folk med øget psykisk pres fra stress eller andre psykiske påvirkninger, have en tendens til at få ondt de samme steder. Her vil det vise sig som muskelømhed og spænding i øvre skulder/nakke, kæbemuskler og bækkenbund. Det er derfor også vigtigt at kigge på det hele menneske, da mange af problemerne i kroppen også kan være påvirket eller direkte forsaget af noget andet end bare muskler og led.

I min klinik kombinerer jeg de forskellige tilgange, og jeg kigger derfor på de forskellige systemer og påvirkninger i kroppen for at finde frem til årsagen til problemet. Fysioterapeutisk træning for mig behøver ikke at være under supervision på klinikken, hvor patienten kommer en til to gange om ugen og laver nogle øvelser mens jeg kigger på og retter. Jeg bruger meget hjemmetræning, da jeg har et princip om at det folk kommer til mig for, er det de ikke kan lave derhjemme. Så jeg vejleder altid i øvelser der kan udføres hjemme eller i fitness center med udgangspunkt i hvad folk har af udstyr eller kan skaffe uden den store omkostning, og som supplerer den behandling jeg giver på klinikken.

Sportsskadebehandling

Læs mere

Hofte/knæ problemer

Læs mere

Skadesgenoptræning

Læs mere