Hvad er Osteopati?

Osteopati bygger på principper om at kroppen som udgangspunkt er en dynamisk funktionel enhed.

Kroppen besidder selvregulerende mekanismer, og kan helbredes. Funktioner og strukturer er gensidigt afhængige af hinanden på alle kroppens niveauer.

Det er derfor udgangspunktet inden for Osteopatien, at hvis man afhjælper blokeringer og hindringer et sted i kroppen, så kan det have en global effekt og løsne op for problemer andre steder, hvor man evt. måtte opleve smerte, ubehag eller nedsat bevægelighed.

Osteopatien blev i 2018 godkendt som en 4 årig statsautoriseret uddannelse som udbygning til Fysioterapeut, Kiropraktor eller læge, og forventes fuldt implementeret i det danske sundhedsvæsen i 2024.

Osteopater arbejder bl.a. meget med bindevæv i hele kroppen. Omkring alle vores organer sidder der bindevæv, som har forbindelse til resten af kroppen. Derfor kan spænding omkring et organ ofte også forsage problemer i bevægeapparatet.

Osteopater behandler ud fra WHO's 5 modeller - Biomekanik, Neurologisk, Respiratorisk-circulatorisk, Metabolsk og Adfærd. 
Disse områder hænger meget sammen, og Osteopater betragter derfor også kroppen og problemet ud fra alle 5 for at opnå den bedste og i større grad vedvarende effekt.

Hovedpine & Migræne

Læs mere

Rygsmerter

Læs mere

Iskias-problemer

Læs mere